Gnäll deLuxe...

Idag måste jag gnälla... Inte för att jag på något sätt tror att det hjälper, men jag måste.

Jag har så sjukt, jävla ont i min höft!!! Jag har haft det ett tag... Typ drygt ett år... Jo, jag vet, jag kunde gjort nåt åt det tidigare, men jag har en förmåga att dra ut på saker. I alla fall tråkiga saker. Och att ha ont är tråkigt. Och att gå till vårdcentralen är oxå tråkigt. Idag har jag sjukskrivit mig pga höften Det var första gången och det känns SÅ fel... Men jag är verkligen ingen bra "fröken" när jag har så ont. Tålamodet och humöret blir påverkat, minst sagt.

Hur som helst så gick jag i alla fall till VC i somras. Jag fick då en kortisonspruta i höften. Den hjälpte ca en vecka. En underbar vecka! Sen fick jag ont igen... Gick tillbaka till VC nån vecka senare (kors i taket!) och fick då Diklofenak utskrivet och blev tillsagd att gå till en sjukgymnast. Bad om en röntgen för att se om det var nåt fel som var trasigt, men fick till svar att det spelade ingen roll om det var nåt som var fel för det görs inga operationer på så unga människor. Nähä...

Medicineringen fungerade bra så länge jag tog dom kontinuerligt, vilket jag skulle göra i en vecka. Eller om det var 10 dagar? Jaja, det hjälpte i alla fall. Just då. Sen fick jag (så klart..) ont igen. Jag har snålat med mina överblivna Diklofenak och bara tagit i värsta nödfall, men nu har jag bara två kvar. Har ringt till VC som skulle be en läkare skriva ut utan att träffa mig, för dom hade ingen tid. Får kolla på apoteket i eftermiddag.

Sjukgymnasten har jag varit hos två gånger. Gör lite rörelser hemma som tydligen ska hjälpa, men oj vad svårt det är att komma ihåg att göra dom... Skärpning Linda!!!

Nu har jag fått massor av tips av underbara vänner! Det kommer ta mig en vecka att kolla upp allt! Eller ett år... ;)

//Linda - avgnälld! :p

Dags vs. dax

Ja, nu är jag igång igen... Meningslösa funderingar! Kan man få pris i det? I så fall borde jag bli nominerad! ;)

Jo, dags är ju ett ord. Tydligen är det helt ok att skriva dax i stället om man vill det. (Om jag har förstått rätt...) Jag, språkpolisen, har ju så klart lite åsikter om detta... Förvånande va? Dock kanske inte som ni tror! Jag tycker nämligen att det är helt ok att skriva dax! Jag kan till och med sträcka mig så långt att jag ibland tycker det passar bättre med dax! Det ni! Inte illa av en språkpolis! ;)

Vid vilka tillfällen då undrar ni säkert. Jo, till exempel när man ska gå och lägga sig. Då är det sovdax. Inte sovdags. Det är ju liksom inte på dagen man lägger sig. (Om man inte jobbar natt då, men nu utgår jag från mig själv. Det blir enklast så! :P ) 

Vid närmare eftertanke så kanske det bara är vid just sovdax som det passar bäst... Hur som helst har jag inga problem med dax, när det än används! Bra va? En sak mindre för mig att störa mig på... :P


//Linda - ostörd!

Dialog med sötmonstret!

Ikväll gick diskussionen så här:

Jag: Du ska få duscha ikväll!
Sötmonstret: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.
S: S duscha mamma?
J: Nä, du får duscha med pappa.

*tystnad*

S: S bada?!?


Ja, vad ska man säga... ;) Jag fick ett skrattanfall!


//Linda - fortfarande oduschad! :P

Elaka...

Ja, vi är nog elaka föräldrar... Vi låter inte sötmonstret sova på dagen längre. Usch och fy... Jag känner mig ganska elak för han är väldigt trött på dagen (däckade under mellanmålet på dagis igår...), men när man har ett sötmonster som hoppar runt i sängen som en studsboll på kvällen och nattningen tar över 1½ timme så får man ta till lite drastiska åtgärder. Så nu har han fått vara utan sömn på dagen i ca en vecka och OJ vilken skillnad det har blivit på kvällen! Nu tar det ca 10-15 minuter och jag tror faktiskt att han mår bättre av det oxå.

I övrigt flyter livet på som vanligt. Jag jobbar heltid året ut, sen ska jag gå ner till 90%. Ska vara ledig en dag varannan vecka. Har önskat varannan fredag men inte fått klartecken än. Det ska bli väldigt skönt att kunna vara ledig tillsammans med sötmonstret. Jag har lite dåligt samvete för att han får vara på dagis så långa dagar, men vad ska man göra när både jag och sambon jobbar heltid? Jag VET att han trivs på dagis och att han har det bra där, men det hjälper inte. Sen blir väl inte saken bättre av att jag inte är helt nöjd med allt på hans dagis... Det finns mycket där som jag skulle vilja ändra på. Men man kan väl inte få allt!

Och ja, jag vet att det heter förskola! När jag säger var jag jobbar så säger jag förskola, men sötmonstret går på dagis... Det är nog det enda "is-ord" jag använder! :P


//Linda - elak monstermorsa! ;)


RSS 2.0