Svartklubb...

Jag bad ju om lite hjälp att få igång fantasin! Tack till er som har bidragit! Här kommer det första inlägget, baserat på ett av orden. 

Ordet är alltså Svartklubb. 

Tja... Jag har nog bara varit på en svartklubb. Tror jag? Det känns som att minnet inte alltid är så bra när det handlar om svartklubbar... Den klubben jag VET att jag har varit på låg i Tidaholm, där jag bodde tills för snart sju år sen. Det var ett himla roligt ställe. Tyckte jag, eller vi, då. Vi, det var jag och min kompis A. På den tiden festade vi mycket. Och ofta. Alldeles för mycket och för ofta om man ska vara ärlig... Men vi var ju så unga då! ;-) Då kändes det helt ok att dela på en liter hembränt innan man gick (vinglade...) iväg till stans enda uteställe. Typ... När vi väl kommit in där brukade vi beställa en bricka shot i baren. Lakritsshot är ju gott, liksom. Så varför nöja sig med en var? Nä, lika bra att ta tre direkt. 

Det var oftast nån trubadur som spelade. Vi dansade. Och dansade. Och drack eventuellt nån mer shot. Typ en bricka till... Sen dansade vi lite till. Så där charmigt som man gör efter alldeles för mycket alkohol... Det slank säkert ner nån cider och nån Orgasm oxå.

När stans enda uteställe stängde klockan 01:00 (Ja, jag vet!!! Löjligt tidigt, men vi snackar Tidaholm här...) gick (vinglade...) vi vidare till: SVARTKLUBBEN! Även kallad "klubben" i folkmun. Den låg så lämpligt mellan A's lägenhet och stans enda uteställe, och Tidaholm är inte skitstort så vi brukade ofta gå hem till A och snygga till oss lite innan vi gick till klubben. Ja, ni vet, spraya håret, dricka en grogg till, bättra på sminkningen lite allmänt sådär... ;-) 

Sen var vi redo! Vi var ju liksom stammisar, som så många andra, så vi gled (vinglade...) förbi den långa kön i trappan! Sen drack vi lite till, av det som fanns... Då och då tog vi över bartenderjobbet oxå, för då fick vi sköta musiken. Det spelades på tok för lite Mörbyligan när vi inte stod bakom bardisken... Och så kunde vi inte ha det! ;-) När vi inte stod bakom bardisken så dansade vi... Där det fanns plats. Mellan borden, på borden, under borden... 

Klubben stängde nog vid femtiden. Tror jag? Har för mig att jag brukade komma i säng vid halv sex på morgnarna. Men minnet sviker lite... Det var ju så länge sen... Det beror nog inte alls på de kopiösa mängderna sprit jag hällde i mig... 

Alltså, jag är glad att ingen filmade oss... Jag förstår om vi uppfattades som dryga, uppkäftiga, alkoholiserade, korkade brudar... Men just då och där hade vi det skitkul! 

//Linda - äldre och lite förståndigare! ;-) 

Hjälp mig!

Alltså, jag gillar ju att skriva. Det svåra just nu är att komma på vad jag ska skriva om, och därför behöver jag lite hjälp! För fyra år sen hoppade jag på en bloggutmaning. Ni läsare fick ge förslag på vad jag skulle skriva om och jag valde sen ut sju av dessa saker. Jag tänkte att jag testar det igen, för det var faktiskt riktigt kul! :-D Hur många jag väljer att skriva om beror lite på hur många som kommenterar. 

Så: Kommentera med ett ord vad du tycker jag ska skriva om! Det kan vara allt mellan himmel och jord! Förra gången avhandlades bland annat ubåtar, späckhuggare och snöglopp! ;-) 

//Linda - skrivsugen men lite fantasilös 

Snö!

Jag vet... Det är jobbigt. Vägarna blir hemska att köra på, halt och jäkligt, det tar tid att leta fram bilen på morgonen och för de som behöver skotta är det inte kul alls. Men jag kan inte hjälpa det! Jag gillar snö! Jag vill ha massor! Typ en halvmeter! Det blir ju så ljust och fint! Och är det vinter så ska det vara snö. Annars blir ju liksom höst, vinter och vår precis likadana. Bara i lite olika färgskala... 

Så. En halvmeter snö, 5-10 minusgrader, sol och självklart inte blåsigt. Ok? Perfekt vinterväder enligt mig! ;-) 

Nu lär det väl inte bli så... Det töar/regnar väl bort om några dagar. Och så blir det slaskigt, grått och jäkligt. Igen... Som det brukar bli. 

Men just nu njuter jag! Och är glad över att jag gjort en snöängel i år igen! (Som nån unge redan förstört genom att åka pulka rakt över... ) Ja, jag är ganska barnslig! :-D 


Linda - mer snö åt folket! ;-) 


En nackdel...

Jag har hittills inte hittat så jättemånga nackdelar med att vara ensamstående. Det klart att det finns några. Vissa självklara, som att man kan behöva en liten paus från sötmonstret då och då. Vid tillfällen som inträffar under min vecka alltså... Paus har jag ju varannan vecka, men ibland blir man ju sådär sjukt irriterad att man bara vill gå en sväng, med Volbeat på högsta volym i hörlurarna... Men det går ju inte! ;-) 

Sen såna där andra tillfällen... Ni vet va? Man har ju vissa behov... Dom blir ju inte direkt tillfredsställa till 100%, varken barnfri eller icke barnfri vecka... (Ja, jag är vuxen! Jag får skriva sånt! ;-) )

Idag hittade jag en väldigt stor nackdel faktiskt. Jag fick stenskott på vindrutan på min nya, fina (väldigt smutsiga...) lilla bil... En lång spricka. :-( Det måste ju fixas. Bilen ska lämnas in, men verksta'n tar inte ett dugg hänsyn till mina arbetstider! Och inte kollektivtrafiken heller! Är inte det lite dumt? ;-) Då hade det varit bra med en sambo! En sån där bra sambo som skulle säga: "Men gumman! Det är inga problem! Vi åker och lämnar din bil på morgonen och sen skjutsar jag dig självklart till jobbet! Och hämtar dig när du slutar, och så hämtar vi bilen då! Det gör inget att det blir en jätteomväg och att jag kommer lite sent till jobbet, eller att jag behöver gå lite tidigare! Jag tar igen det en annan dag!"

In my dreams... ;-)  

Jaja! Det lär lösa sig ändå! Det brukar det göra! ;-)

Och om man bortser från ovanstående exempel så ser jag nästan bara fördelar med singellivet! Himla tur det! ;-) 

//Linda - jag köpte ju för f*n ny bil för att slippa krångel! ;-) 

RSS 2.0