Sjukling

Mammarollen utvecklas... Detta var nåt nytt. Ett sjukt barn. Det är verkligen inte roligt... :(

Ja, sötmonstret är sjuk. :( Han fick feber i tisdags kväll men var pigg. Åt och drack bra. I fredags kväll hade han fortfarande feber och då började han bli lite påverkad. Han ville inte äta. På lördagen var han oxå påverkad men åt och drack riktigt bra trots hög feber. Söndagen var det värre... Han drack bara lite grann på morgonen och åt lite fruktpuré, sen ville han bara sova. Vi sprutade i honom vatten men han blev bara sämre och sämre. Han skrek och var helt hysterisk, så vi (jag och mamma) åkte till jourcentralen med honom. Där konstaterade läkaren att han lät lite rosslig i ena lungan, öronen var lite röda och trumhinnan något utåtbuktande och halsen var jätteful. Hon gissade på halsfluss men halsprovet visade inte några bakterier. Hon uteslöt dock inte det ändå men diagnosen blev: troligen halsfluss eller kanske öroninflammation eller möjligtvis lunginflammation... Jaja, han fick penicillin som förhoppningsvis botar vad det än är.

Idag har vi åkte hem från mormor och morfar och har tillbringat största delen av dagen hemma. Med ett skrikande sötmonster... Han får fortfarande attacker där han blir helt hysterisk. Han har säkert jätteont både här och där. Vet själv hur borta man blir i skallen när man har haft feber i flera dagar. Och öm överallt. Han har dock ätit en hel barnmatsburk med kalops ikväll! Och han har inte alls så hög feber längre.

Jag mår nog nästan lika dåligt som sötmonstret... Jag lider så jag tror att jag går sönder. Jag känner mig som världens sämsta mamma när jag inte kan hjälpa honom. Inget jag gör hjälper, han bara skriker. Han stretar emot när han ska få alvedon och penicillin så det känns som att man begår övergrepp på honom. Fy... Hoppas, hoppas, hoppas att han mår bättre i morgon. Annars bryter jag nog ihop. :(



Det är dock bara när han är sjuk som han sover i mitt knä... Just den biten är ganska mysig... ;)


Linda - har ont i mammahjärtat...



Fullt upp!

Phu! Idag har jag haft fullt upp! Klockan 09.01 satte jag mig på spårvagnen mot dagens första intervju. Efter en resa på drygt 30 minuter var jag framme. Intervjun gick bra och dom vill att jag hör av mig när jag har fått svar från de andra. Detta var ett vikariat och de andra jag har sökt är tillsvidareanställningar och det är ju det jag vill ha i första hand.

Vid 11.20 satte jag mig på spårvagnen igen, fast åt andra hållet! Hemåt alltså! Jag hann dock inte hem för snabblunch som jag hade hoppats på utan jag fick åka direkt till Frölunda Torg, käka en korv från Pressbyrån i farten och hoppa på en buss kl. 12.15 för att ta mig till nästa intervju. Även den gick bra! Jag börjar bli proffs... ;)

När den var avslutad åkte jag hem och hann vara hemma knappt en timme innan det var dags för besök på MVC för att få nytt recept på p-piller. Jag hade inte varit där innan så jag var först på vårdcentralen och snurrade en stund innan jag fick klart för mig att jag var på fel ställe... Jaja, det andra, rätta, stället låg på samma gata så jag hann nästan i tid! Barnmorskan passade även på att ta ett cellprov. Jag har fått avboka två tider men nu är det gjort! Det är verkligen inte ett dugg kul att ligga i en gynstol... Man får dock försöka bortse från vad det egentligen är som händer och bara stå ut! Om nån undrar så var jag så avslappnad SÅÅÅ, enligt bm! ;)

På hemvägen handlade jag lite på Hemköp. Sånt där viktigt som smör, bröd och Sweet Chilisås. :D Vid 16-tiden var jag ÄNTLIGEN hemma och sen dess har jag varit "död" i soffan. Det går dock inte att vara särskilt död med sötmonstret i närheten, men det är helt ok!

I morgon bär det av till Tidaholm. Jag och sötmonstret ska vara där över helgen. Sambon ska åka till Stockholm och leka. Eller nä, MC-mässa var det visst... ;) Men det kanske är samma sak? :P


Linda - hyfsat trött i kroppen och i knoppen!

Olustig...

Fy... Idag har jag en otäck olustkänsla i kroppen. Jag har som en klump i magen och känner för att lägga mig, dra ett täcke över huvudet och strunta i allt... :( Men det går ju inte. Sötmonstret är hemma från dagis för han har feber och sambon är på arbetsintervju. Själv försöker jag plugga medan monstret sover, det går väl sådär... :S

Jag antar att det är stress över intervjuer och väntan på svar som får mig att må dåligt. Jag avskyr själv att dra ut på "allvarliga" saker, vill bara ha det ur världen, men denna situationen kan jag ju inte påverka alls. Det måste ju få ta lite tid och det är jobbigt. För mig...

Jag har klarat av tre intervjuer hittills. Den första kändes ganska bra, men i efterhand har jag börjat fundera på deras frågor och beteende. De ställde massor av frågor om konflikter, hur jag reagerade om jag visste att jag hade rätt och hur jag reagerade om jag inte fick min vilja igenom. Frågorna kring detta blev nästan löjligt många och jag börjar misstänka att det varit en del konflikter där, vilket får mig att inte vilja arbeta där. Faktiskt! Självklart kan det förekomma konflikter på en arbetsplats men på dem lät det som att de förväntade sig konflikter och därför ville kontrollera hur "stark" jag var.

De andra två intervjuerna har känts jättebra! Jag hoppas att jag får positivt besked från nån av dem. Helst båda! ;) Men då får jag väl beslutsångest i stället...


Linda - inte i form...

Slut

Ja, faktiskt. Nu är det slut. Efter alla dessa år. Det känns som en evighet. Ändå har det inte pågått mer än 3½ år. Eller 4½ om man räknar in mammaledighet. Skolan alltså! Jag behöver inte vara borta fem dagar i veckan längre!!! Förra fredagen var det avslutningscermoni, och även om vi inte är klara med vår c-uppsats så känns det verkligen i hela kroppen att det är slut! En underbar känsla!

Av mina nära och kära fick jag öronmärkta pengar i examenspresent. Öronmärkta till tatuering. ;) Jag hittade ett motiv för flera år sedan som jag gillade och nu sitter det motivet på min kropp för resten av mitt liv!



Det är en keltisk symbol som kallas/heter "Tree of life". För mig känns den SÅ rätt! Med risk för att låta flummig så tänker jag mig att rötterna på trädet symboliserar att jag nu kan rota mig i mitt liv, och grenarna på trädet symboliserar hur jag växer i min nya roll som lärare.

För tillfället håller jag på att söka jobb. Jag har skickat iväg åtta ansökningar hittills, har varit på en intervju och har fyra till inbokade nästa vecka... Jag, som aldrig tidigare varit på nån jobbintervju, upplever detta som riktigt jobbigt. Förhoppningsvis leder det till nåt bra!


Linda - Supernöjd, nervös och flummig...

Gnäll!

Jag kommer att göra nåt som jag egentligen är emot... Jag kommer att gnälla över något som jag inte kan påverka, och det är ju egentligen himla onödigt! ;) Trots det så tänker jag göra det, för jag är så himla trött på allt gnäll!!!

På var och varannan facebook-status kan man läsa om gnäll. Det är mest gnäll över snön och över vad den har ställt till med. Tågförseningar bland annat. Och om hur himla jobbigt det är att skotta. Och att det är bökigt att ta på sig massor av kläder osv...

Men, alltså, det är vinter!!! Det är den 12 januari. Det är inte konstigt att det är snö! Det är inte konstigt att det är kallt heller. Så det så!

Visst, jag förstår att man kan tröttna. Särskilt om man har hus med trädgård, djur som ska rastas och resor som ska genomföras. Vad jag inte förstår är varför det måste gnällas om det? Det ändrar ju inte på nåt? Snön ligger fortfarande där den ligger trots att hälften av minna vänner på facebook beklagar sig... Förhoppningsvis mår de som gnäller bättre av att gnälla! Annars förstår jag verkligen inte varför de gör det! ;)

Så! Nu har jag gnällt lite på de som gnäller, och det kommer heller inte leda till nåt, så egentligen var detta inlägg totalt meningslöst! :P


Linda - gillar snö! :D


Tävling!

Jag är med och tävlar om ett skönhetsset från Cliniderm!

Här kan ni läsa mer om det: http://fnissis.blogspot.com/2011/01/blog-post_07.html

Ett tag sen!

Ja, jag vet. Det är över en vecka sen jag skrev. Jag förstår att ni, mina tre (?) trogna följare, har massor av frågor. ;) Har Linda överlevt nyårsafton? Har hennes förkylning gått över? Hur går det med skolan. Lugn, bara lugn! Svaren kommer här! :D

Vår nyårsafton blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, men därmed inte sagt att den blev sämre! Planen var att fira in det nya året med några (6-7 stycken) vänner och deras barn strax utanför Göteborg. Jag vaknade dock på nyårsaftons morgon med ännu mer ont i halsen och eftersom värdparet har en liten bebis på ca tre månader misstänkte jag att de inte ville ha dit oss. Och det var helt riktigt misstänkt. Så istället åkte vi till Tidaholm och firade nyår hos min syster med familj och en massa andra vänner och deras barn! Ungefär samma men ändå inte! Hur som helst hade vi det jätteroligt!

Min förkylning? Nej, den har INTE gått över. Jäkla skitförkylning. Den flyttar sig dock så nu är det halsen som är drabbad. Suck... :S

Skolan då? Jo, det går väl hyfsat. Det går inte fort men det går. Vi har väl inte världens bästa förutsättningar, varken jag eller min skrivpartner, men vi gör så gott vi kan! Mer kan vi inte göra!

Idag försöker vi plocka undan julen. OBS: Försöker... Det går sådär! Kvällen skulle vi tillbringat hos sambons bror som fyller år men sötmonstret har feber så sambon får åka själv och jag får vara "barnvakt"! :P


Linda - uppdaterad!

RSS 2.0