Drama i tvättstugan!

Idag tvättar jag! I tvättstugan. Lyxen med egen tvättmaskin försvann när jag flyttade. Kan dock se vissa fördelar med tvättstuga oxå! Men det var inte det jag skulle skriva om, utan om nåt helt annat! Att tvättstugor kan bidra till att grannsämjan försämras drastiskt vet ju alla... 

Tänk er följande:

En person kommer ner i tvättstugan. Vi kan kalla personen för Linda! Framför hennes bokade maskiner (maskin 1 och 2) står en man. Båda maskinerna är igång. 
Mannen: Hej! Är du 156 (lägenhetsnumret)? 
Linda: Ja!
M: Jag råkade ta fel sida. Jag brukar alltid tvätta på den andra sidan men det sista har jag tvättat på denna sidan och så blev det fel.
L: Det är ingen fara!
M: Tyvärr är maskinerna på andra sidan jättesnuskiga...
L: Jaha. 
M: Ja, det tycker jag i alla fall. Fullt med hår. Och det ser ut som fan! Ursäkta att jag svär!
L: Ingen fara! Jag svär oxå! Och nä, det ser ju inget vidare ut...
M: Nä. Så jag tänker vänta här tills den som tvättar kommer och hämtar sin tvätt. Så där får det inte se ut! Inte undra på att det skapas konflikter i tvättstugor när inte folk kan städa efter sig!
L: Nä, det är sant. Det är ju viktigt att visa varandra respekt när man har gemensamt tvättutrymme! Hur som helst får jag väl ta och städa lite innan jag stoppar i min tvätt! (Börjar torka bort alla hår, typ hund- eller katthår.)

Sen stoppar Linda i sin tvätt, startar maskinerna och går. Säger naturligtvis hej då, för Linda är ganska väluppfostrad!

När Linda sen kommer till tvättstugan igen, för att hänga den rena tvätten och lägga in några nya omgångar, är mannen där igen.

L: Hej igen! Träffade du den som tvättat innan?
M: Ja, det kom en kille men han skyllde på att tjejen hade haft bråttom. Jag frågade om dom hade katt eller hund, och det var hund. Jag har kollat oxå så dom har tömt tvättrummet. Annars hade du fått ta det som var ditt egentligen så hade jag blivit utan. Men det är tomt.
L: Ok! Vad bra!
M: Jag är klar nu så du kan ta dom här maskinerna oxå om du vill. 
L: Åh vad bra! 
M: Hej då!
L: Hej då!

Ja, vad ville jag med detta då? Jo, tänk vad allt blir bra när man pratar med varandra! Om mannen inte varit kvar i tvättstugan och väntat hade nog Linda muttrat för sig själv om folk som inte kan ta rätt sida i tvättstugan. Och hade hon upptäckt själv att de lediga maskinerna var fulla med hår hade hon troligtvis antagit att "tvättmaskintjuven" upptäckt det och tagit fel med flit. Nu kan det ju ha varit så ändå, men irritationen kommer liksom av sig när man kan prata om saker! 

Fram för kommunikation! 

//Linda - kommunicerar! 


RSS 2.0