Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick...

Så kort tid tog det för att skapa ett liv som sedan skulle bli min älskade son. Självklart tog vägen dit mer än ett ögonblick, men jag tror inte att det tog längre tid för min kropp att bestämma att den var redo. Redo att skapa ett nytt liv. Tänk om vi (jag och min sambo) inte hade träffats, tänk om saker och ting hade utvecklats annorlunda. Då hade inte min son funnits idag.

Tänk vilka mirakel som kan hända på ett ögonblick!


/Linda - löjligt stolt mamma!

Dag 7 - Min bästa vän

Precis som med kärlek så finns det även olika sorters vänskap. Jag har en slags vänskap till min sambo, en annan till min mamma, ytterligare en till min syster och sen finns ju vänskapen till vänner. Så klart... ;) Jag är ingen sådan person som har fullt av vänner utan jag har några få, nära vänner och det trivs jag bra med.

Min allra bästa vän är även min äldsta vän. Dock inte äldst till ålder, utan den vän som jag har känt längst. Våra mammor var vänner sen barndomen och det föll sig naturligt att vi också skulle umgås. Det skiljer endast tre veckor och två dagar mellan våra födelsedagar, så man kan kalla oss jämngamla! När vi var fem år blev vi grannar. Det är ca 150 meter mellan husen där vi bodde. Vi har gått på lekis tillsammans och där "slogs" vi om samma kille! ;) Vi har även gått hela grundskolan tillsammans, det var först på gymnasiet som vi inte längre träffades i skolan varje dag. Vi träffades dock ändå eftersom vi hade våra ponnyer i samma stall på "min" gård.  

Visst fanns det perioder när vi tröttnade på varandra, då umgicks vi inte alls, men vi har alltid "hittat tillbaka" till varandra. Precis som det ska vara med en riktig vän så spelar det ingen roll om man pratar varje dag, en gång i veckan eller en gång i halvåret, man bara börjar där man slutade sist.

Jag tror att denna vännen skulle ställa upp på vad jag än ber henne. Behöver jag (eller någon annan) hjälp så ställer hon upp. Hon vänder hellre ut och in på sig själv än säger nej. Hon är helt enkelt en sån person! Det finns tyvärr inte så många såna... I det avseendet är nog hon en bättre vän än vad jag är. ;)


/Linda - lyckligt lottad!



Dag 6 - Min dag

Jag ligger lite efter med mina inlägg, men dag 6 skulle varit igår så jag skriver om igår!

Söndag 28/11
Både jag och sambon fick sovmorgon för min mamma ansvarade för sötmonstret. Hon var barnvakt på lördagkvällen och sov hos oss, och hon fick då äran att ta hand om frukosten till sötmonstret också! Det ingick liksom i barnvaktsjobbet... ;) Det är dock inte så krångligt att ta hand om honom på morgonen eftersom han gladeligen sover till nio-halv tio, och det gjorde han även denna morgonen.

Förmiddagen var lugn. Sambon åkte lite motorcykel, jag strök gardiner och hängde upp dom samt hängde upp några adventstjärnor och satte fram en adventsstake. Det blev jättefint! Fixade även till avendsljusstaken som vi har på köksbordet. Så här fin blev den:


På eftermiddagen bjöd vi hem ett par vänner och deras son som är ungefär jämngammal med sötmonstret. Dom bråkade om leksakerna och sötmonstret var helt förtvivlad, men man måste ju lära sig att dela med sig förr eller senare! Vi vuxna åt extremt kladdig kladdkaka och barnen fick torr, tråkig riskaka. ;)

När fikagästena hade åkt hem var det dags för middag och sen tog jag spårvagnen till Centralstationen för fortsatt resa mot Falköping -> Tidaholm (Orleka). Tåget var lite försenat så jag var framme en timme senare än vanligt, men jag hade ju ingen tid att passa så det gjorde inget! Bilresan från Falköping till Orleka tog också lite längre tid än vanligt. Det har ju kommit en del snö den sista veckan... Jag kom dock fram ordenligt och då var det egentligen läggdags, men jag satte mig vid datorn i stället. Kom i säng vid 00.00... Och då var det slut på den dagen!


/Linda - skriver ikapp... ;)

Dag 5 - Vad är kärlek

Ja, det kan man ju verkligen undra. Jag tror inte att det finns två personer som beskriver kärlek på samma sätt. Det finns även olika sorters kärlek, men det första jag kom att tänka på när jag läste dagens rubrik var kärleken man har till den person man valt att leva med, alltså kärlek i ett förhållande, och det är nog den mest komplicerade sorten...

Kärlek för mig handlar om respekt. Man måste lyssna på varandra och ibland får man göra uppoffringar. Kompromissa är ofta också ett måste. Det går inte alltid att sätta sina egna behov främst, men det är inte hela världen för de uppoffringar man har gjort har man gjort för den man är kär i. Ärlighet är också viktigt. Man måste kunna lita på sin partner till 100%. För mig är det även viktigt att den jag är kär i också är min vän. Alltså en person som jag gärna tillbringar tid med, oavsett vad man gör. Ett förhållande består av väldigt mycket "vardag" och då är det en fördel att man vill umgås med varandra. ;)  

Sammanfattning:
K - kompromiss
Ä - ärlighet
R - respekt
L - lekfullhet
E - enkelt
K - kompis

(Ja, jag vet... Lite fjortisvarning. :p )

Kärlek är även en känsla. En härlig, pirrande, lycklig känsla som jag tycker är viktig.

Jag skulle säkert kunna skriva mycket mer om kärlek, men det får räcka så här!


/Linda - Kär! <3

Dag 4 - Det här åt jag idag

Frukost kl. 07.30: Tre stycken Falu Rågrut med bregott och tomat, ett glas mjölk och en mugg kaffe.

Fika kl. 09.00: En kopp kaffe och två Degistivekex med bregott. (Skippade fredagskakan för den verkade inte god. Pepparkakscheesecake... :S )

Lunch kl. 11.30: Nån kycklingrätt som inte smakade nåt. Innehöll, förutom kyckling, även bacon och svamp. Svampen åt jag dock inte, för jag gillar inte svamp. ;) Till den smaklösa kycklingen servarades det ris, och jag åt även lite gurka. Jag drack ca tre glas vatten till maten för att få lite mättnadskänsla. Mattanterna på förskolan hade nog gjort nån felberäkning i matmängden idag. Jag tror inte att nån blev mätt...

Mellanmål kl. 14.00-15.00: Räknas choklad? ;) Jag råkade visst köpa en Marabou Caramelize almond/sea salt som var försvinnande god... Tågresan blev betydligt trevligare med lite choklad att mumsa på!

Middag kl. 17.45: Mrs Cheng´s Thai Satay med risnudlar. Till det drack jag ett glas vitt vin (Chill out).

Kvällen är inte slut än så det lär säkert slinka ner både popcorn och mer vin!

En fundering angående lunch och middag. I Göteborg (och säkert på fler ställen) envisas man med att äta lunch mitt på dagen och middag på kvällen. Själv har jag alltid ätit middag mitt på dagen och kvällsmat på kvällen. Jag har dock anpassat mig, man får ju ta seden dit man kommer... Jag undrar ändå; när är det egentligen eftermiddag om man äter lunch mitt på dagen? ;)


/Linda - törstig... ;)

Dag 3 - Mina föräldrar

Det finns egentligen inte så mycket att säga om mina föräldrar. De är bäst, kort och gott! Jag ska dock försöka utveckla det. ;)

Mina föräldrar är nog lite ovanliga. Dom har varit lyckligt gifta i snart 38 år. Och då menar jag LYCKLIGT gifta! Jag har aldrig upplevt att dom har varit osams. I alla fall inga längre perioder. Självklart "grälar" dom ibland, men det är ju fullständigt normalt i ett förhållande. Deras ytterst få, och små, gräl har aldrig påverkat mig eller mina syskon och det tycker jag är en väldigt viktig sak att tänka på som förälder.

Jag har alltid kunnat prata med mina föräldrar. Om allt och inget. Inget ämne är för svårt eller för oväsentligt. De har alltid ställt upp för mig. Utan dom hade jag inte klarat mig. Helt ärligt. Jag har gått igenom svåra perioder i livet, men jag har alltid vetat att mina föräldrar har funnits där för mig och det har stärkt mig. Jag är medveten om att många tycker att just dom har världens bästa föräldrar och det har dom säkert. Jag har dock de föräldrar som är världsbäst för mig!

Jag hoppas att min son kommer att vara lika stolt över sina föräldrar som jag är över mina!

Mamma och pappa - Jag älskar Er!


/Linda - Tacksam!

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek hette Jesper (ja, han heter säkert fortfarande Jesper)! Vi träffades en solig sommar (som jag minns det. För visst var somrarna alltid soliga förr?) på Öland och året var 1980! Min familj och mina kusiners familj bodde i små röda parhus på en camping på Öland. Det gjorde även Jesper med sin familj. Vi fattade tycke för varandra på ett sätt som säkert bara femåringar kan göra. Ja, han var lika gammal som jag om jag minns rätt. Det var ju trots allt ett tag sen... ;)

Tydliga tecken på kärlek:
* Jag fick vara med att leka, det fick inte min syster. Henne slog dom. (Ärligt talat så lekte han mest med mina kusiner som är killar, men jag fick i alla fall vara med... ;) )
* Jag fick följa med till Jespers stuga och hälsa på hans hund. Det var en tax som jag tyvärr inte minns namnet på.
* Jag fick smaka på Jespers godis.

Ja, ni hör ju själva. Äkta kärlek! Inget att ta miste på! :D


/Linda - kär nu också, men inte i Jesper!

Dag 1 - Presentera mig själv

Lite om mig: Jag heter Linda, är 35 år och läser på Högskolan i Skövde. Jag ska bli förskolelärare/lärare när jag blir stor! ;) När jag inte pluggar tycker jag om att vara med min familj som består av sambo och son. Jag älskar att läsa böcker. Och tyvärr är det inte kurslitteratur jag syftar på... Tänk vad praktiskt det hade varit! Nä, alla andra sorts böcker gillar jag. Det blir mest deckare men jag uppskattar även nån romantisk/rolig/sorglig/gripande bok då och då.

Andra saker som jag gillar är fester, vänner, fika och resten av familjen (mamma, pappa, syster och bror, men dom ska jag skriva mer om andra dagar)!

Jag är en känslomänniska som har lätt till tårar, oavsett om det är av glädje, ilska eller sorg. Är en oxe (stjärntecken) som enligt vissa beskrivningar är lata och svartsjuka. Det är inte helt osant när det gäller mig...

Under mina år som högskolestudent har jag upptäckt att jag visst är jä*ligt envis oxå! Det hade jag ingen aning om, men jag kan tydligen om jag vill! Och jag vill! Mycket! :D

Ja, det var lite om mig! Antar att jag kommer behöva avslöja mer saker i och med utmaningen, men det är ok!


/Linda - fryser i snö(o)vädret!

30 dagar-en utmaning

Det här är en utmaning som går runt på bloggarna nu. Jag tycker den verkar kul så jag kör den! Jag utmanar er som läser!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Skön helg

Denna helgen har varit riktigt bra! När jag kom hem i fredags gick vi (jag, sambon och sötmonstret) till Frölunda Torg. Där inhandlades jacka och byxor till sötmonstret så nu slipper han frysa i vinter. Kvällen avslutades med god middag och rolig film, Draktränaren. Den var faktiskt rolig! Jag brukar inte älska animerade filmer men den var helt ok. Och nu vill jag så klart ha en egen drake... ;)

I lördags städade vi på förmiddagen och handlade mat till kvällen. Eftermiddagen tillbringade vi på Liseberg tillsammans med vänner från Falkenberg. Tyvärr var det inte så mycket snö kvar men det var mysigt ändå! Kvällen tillbringades tillsammans med ovan nämnda vänner. Vi åt gott, pratade massor och hade jättekul! De har tre barn så sötmonstret hade fullt upp med att leka!

Idag har vi varit inne i stan efter att ha haft en skön sovmorgon. Jag har köpt mig ett par varma vinterskor/kängor och sötmonstret har fått "festkläder" så han kan vara fin på jul och nyår! Vi avslutade besöket i staden med att äta kinabuffé. Gott!

Tyvärr blir det ju aldrig ett roligt avslut på mina helger eftersom jag måste åka till Tidaholm, men jag har ju i alla fall trevliga minnen att ta med mig som förhoppningsvis tröstar lite när jag saknar mina killar.


/Linda - hyfsat ok!


Språkpolis ;)

Ja, jag vet, jag är en språkpolis! Och jag står för det! Jag är väldigt snabb att påpeka när folk säger fel. Tyvärr säger jag själv fel ibland också, men inte så ofta. ;) Felsägelser går dock an. Det är värre med påhittade ord och felskrivningar. Det finns inget som heter IMON!!! Det heter i morgon eller möjligtvis i morrn (om man måste använda nån slags förkortning). Och om man avslutar en mening med fler punkter än en så ska det vara tre. Endast tre. Inte två eller fyra eller åtta. Tre! Så det så! Särskrivningar orkar jag inte ens gå in på. :D

Jag är även allergisk mot bebisspråk. Varför måste man helt plötsligt börja avsluta vissa ord med -is bara för att man blivit förälder? Själv ger jag mitt barn mellanmål (inte mellis), vi går på promenad (inte prommis) och ibland har jag sällskap (inte sällsis). Även omgjorda ord med -si irriterar mig (komsi, kräksi mm). Och när vuxna människor använder tonårsslang. Till exempel irriterad = irri.


/Linda - irriterad språkpolis! :cool:

Halvtid!

Ja, då var lite mer än halva denna veckan avklarad, om man ser till arbetsdagar... ;) Praktiken är rolig, men det är jobbigt att umgås med andra barn när man saknar sitt eget. Jag känner mig tyvärr inte lika engagerad som jag brukar göra när jag har praktik. :( Jaja, nu är det bara drygt en vecka kvar av praktiken. Sen är det "bara" en gruppuppgift, en stor enskild uppgift och examensarbetet kvar innan jag tar examen i januari... Hurra... :S

Till helgen blir det troligen en sväng till Liseberg med vänner från Falkenberg. Hoppas på fint väder utan regn!

Linda - trött, som vanligt!

I huvudet på en häst...

Jag undrar verkligen vad som rör sig i huvudet på min häst, Tessan... För er som inte känner till henne kan jag berätta att hon är en 17 år gammal "unghäst" med mycket fantasi! Hon är väldigt duktig på att roa sig själv och sin ryttare. ;) Innan jag skaffade Tessan hade jag ingen aning om att det bodde så mycket monster i skogen, men nu vet jag! Andra kanske tror att en buske är just en buske, men icke... I nästan varje buske bor det monster! Stora, hemska monster som käkar upp små hästar i ett nafs. Jadå, så är det. Och om en sten är ofarlig 73 gånger så finns det inga garantier för att den är ofarlig den 74:e gången man passerar den. Monster trivs alldeles ypperligt även bakom, och i, stenar. Något som däremot inte är farligt är motordrivna fordon i alla storlekar. En skördetröska är inte hälften så farlig som en brevlåda till exempel. Ingen logik alls!  

Något utav det roligaste som finns, enligt Tessan, är att hoppa. Både synliga och osynliga hinder. Jag blev väldigt förvånad första gången hon hoppade över en vattenpöl som om den vore en meter hög...För att förgylla vardagen ännu mer så kan man även skoja till det när man ska gå in på kvällen, tycker Tessan. Det är ju jättekul att hälsa på i dom andra boxarna, bara för skoj skull liksom... (Eller oxå har hon helt enkelt glömt var hon bor. Hon är trots allt blond...) ;)  

Jag är självklart väldigt tacksam för att Tessan har lärt mig så mycket om vår värld som jag inte hade en aning om innan hon kom in i mitt liv för 13 år sen! Jag hade garanterat inte överlevt många minuter i skogen utan all denna kunskap!


/Linda - stolt ägare till en galen häst!




Frisk häst!

Eller nja, frisk vet jag förresten inte om man kan kalla henne. Hon har nog nån form av ADHD, men hon är i alla fall inte halt längre! Skönt! :D Nu får hon börja ridas igen. Kan bli intressant... Jag antar att hon kommer vara mer i luften än på marken i början. Om det är nån som läser min blogg, som råkar ha nån tumme ledig, så får ni gärna hålla den för att den galna hästen inte trampar av sig sin specialsko i den leriga hagen... :S Jag är inställd på det värsta...


/Linda - optimistisk trots allt!

Blä...

Då var det söndag igen då... Jag känner att jag avskyr söndagar för tillfället. Jag vill inte lämna mina killar. Jag vill bara vara hemma... :( Helgen har försvunnit så otroligt fort och det känns inte som att vi har gjort nåt. Inget vettigt i alla fall...

I morgon är det dags för en ny vecka på praktiken. Den fjärde av fem. Vi ska även åka på återbesök till djursjukhuset i Skara med Tessan i morgon. Hoppas hon inte är halt längre så J kan komma igång och rida snart igen.

/Linda - less... :(


Fredag!!!

Idag åker jag hem! Det gör jag visserligen varje fredag, men denna veckan har känts extra jobbig. Vet inte varför? Jag hoppas att denna helgen blir en riktigt bra helg. Förväntningarna är självklart höga när man är hemma så lite, men tyvärr blir det inte alltid som man har tänkt sig. Det verkar ibland som att alla ens dåliga sidor gör allt för att visa sig på den korta tid jag är hemma, och i stället för att njuta av tiden så blir det massa onödigt tjafs. :( Sånt orkar jag INTE med! Så jag har bestämt att denna helgen kommer att bli alldeles fantastiskt bra, trevlig, rolig och mysig!

/Linda - förväntansfull

Julklappstips!

I går följde sötmonstrets farmor med honom till VC eftersom han har haft hosta till och från en längre tid. Ungefär sen början av september då han började förskolan... Märkligt va? ;) Läkarbesöket var dock inte uppskattat! Stetoskopet var inte kul alls och han var vansinnig. Det blev inte bättre när öronen skulle kollas. För att inte tala om vad hemskt det var att inhalera Ventolin. Läkaren hade tydligen inte varit ett dugg pedagogisk när inhalationen skulle ske (ja, inte innan heller...) så det gick väl inget vidare... Har man ett så litet barn (19 mån) som patient så kanske man får anpassa sig efter situationen?

Hur som helst så gjorde detta att jag kom på en julklapp till som sötmonstret kan önska sig av tomten! Han behöver ju självklart sjukhussaker så att nästa läkarbesök blir betydligt roligare! Ibland stämmer uttrycket: "Inget ont som inte har nåt gott med sig"! :p

/Linda - förhoppningsvis mer pedagogisk än läkaren...

Saknad...

Det är verkligen fruktansvärt jobbigt att vara borta från sötmonstret så många dagar i veckan. Jag längtar mig ärligt talat sjuk efter honom. Varje vecka känns som en hel evighet. Och de två dagar i veckan som jag är hemma flyger tiden förbi. Jag hinner knappt landa hemma innan det är dags att åka igen.

Som tur är har sötmonstret en alldeles underbar pappa som tar hand om honom, och jag har underbara föräldrar som "tar hand om mig" och står ut med mig. Det är ju en liten tröst. En jätteliten... ;-) Och om drygt två månader så slipper jag detta livet. Fast den tanken ger mig även viss panik!!! Vi har massor kvar att göra i skolan och jag har ingen aning om hur allt ska hinnas med! Hjälp...

Gnälligt inlägg, men jag har en gnällig dag (vecka, månad... ), så det så!

/Linda - gnällig som satan!

Hej!

Jaha ja... Hur fungerar detta då? Jag har ingen aning om ifall det är min "grej" att blogga, men jag tänkte ge det en chans! Återkommer när jag har kollat runt och, förhoppningsvis, fått lite "stil" på sidan!

/Linda


RSS 2.0